Phono Suecia

Välkommen till Phono Suecia – skivmärket för nutida svensk musik.

Utgivningen på den egna skivetiketten Phono Suecia syftar, precis som för Svensk Musik i stort, till att öka spridningen av samtida svensk musik. Speciellt den som av olika skäl inte görs tillgänglig via andra skivbolag. Vår katalog rymmer idag allt ifrån orkesterverk, kör- eller kammarmusik för varierande besättningar till elektroakustisk musik och storbands jazz med många av landets allra främsta musiker och artister.

Våra produktioner har flera gånger nominerats till, och belönats med, Svenska Fonogrampriset, Grammis och Orkesterjournalens Gyllene Skivan. Något som bl a bottnar i höga kvalitetskrav på allt från själva framförandet till ljudkvalitet, text och formgivning.

Från 1966 fram till början av 80-talet finansierade Stim många inspelningar som gavs ut på olika svenska skivbolag.  Därefter har inspelningarna istället getts ut på våra egna skivetiketter Phono Suecia och Favorit – underetikett för visor i nya arrangemang och äldre underhållningsmusik. Sedan 1990 ingår inspelningsverksamheten i Svensk Musik.

Klicka här för att se och beställa CD-skivor från hela vår aktuella katalog.

Och klicka här för en förteckning över Phono Suecias utländska distributörer.

Copyright © Svensk Musik Hornsgatan 103 Box 170 92 SE-104 62 Stockholm +46 8 783 88 00 info@svenskmusik.org